Festival van de Citrus vruchten 16/01/2017




La Sagra degli Agrumi is een jaarlijks niet te missen evenement dat het eerste of tweede weekend van april plaatsvindt in Muravera, in het zuidoosten van Sardinië. Het is een belangrijke showcase voor alle citrusvruchten van lokale producenten uit Muravera en de omliggende dorpen. 

Tijdens dit weekend laten folklore groepen hun prachtige traditionele kostuums zien met levendige kleuren, handgemaakte stoffen, versierd met kostbare sieraden. De straten en muren worden versierd met veelkleurige tapijten en vele decoraties. 

Op zondagochtend start de grote optocht van de folkloristische dans- en muziekgroepen uit vele plaatsen van Sardinië en kun je de 'Traccas' bewonderen. Dit zijn oude karren die het pastorale leven uit het verleden laten zien, met de bijbehorende paarden of ossen.

 

's Middags en 's avonds zullen de folkloristische groepen dansen, begeleid door het geluid van launeddas (typisch Sardijns blaasinstrument), met een groot feest op het centrale plein. Op een ander plein in het dorp vindt 's middags het Orangeland festival plaats met een dj. 

In het historische centrum zijn op verschillende plekken tentoonstellingen vannoude ambachten. Bij vele antieke huizen kun je in de binnenplaats  typische locale producten proeven.

Zoek ons eens op!